Kommunalråd Ljungby fr. v: Kommunalråden Anne Karlsson (S) och Ann-Charlotte Wiesel (M). Bild: Ljungby kommun.
Ljungby

Smålands sjörike ska locka turister

Med namnet Smålands sjörike vill de fyra kommunerna Ljungby, Hylte, Värnamo och Gislaved tillsammans locka fler svenska och internationella besökare till regionen.

Smålands sjörike kommer att utvecklas som turistdestination under 2011. En gemensam broschyr och webbplats ska nu arbetas fram för att göra turistmålen tillgängligare.

Varumärket Smålands sjörike har tagits fram under längre tid i projektet "Företagsamma Bolmenbygden".

– Jag är stolt. Det här är helt perfekt. Smålands sjörike är precis det vi vill marknadsföra, alla som varit vid en småländsk sjö vet vad jag menar, och den stora kraften i det här är att vi är fyra kommuner som gör det tillsammans, säger Ann-Charlotte Wiesel (M), kommunalråd i Ljungby kommun.

Bland annat har en serie undersökningar, expertintervjuer, fokusgrupper och kännedomsmätningar, genomförts liksom två seminarier med representanter för privat och offentlig sektor från de fyra kommunerna.

På lång sikt pekas tre nyckelområden ut för att stärka Smålands sjörike; Att tillvarata det starka entreprenörskapet i besöksnäringen, att utveckla och paketera upplevelser samt att utveckla värdskap och tillgänglighet.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista