Egypten

Reseledare ser lite av oroligheterna

Karl-Magnus Lundvall, reseledare i Egypten
1:03 min

Karl-Magnus Lundvall från Kronobergs län är reseledare i Hurgarda. Han säger att ännu så länge är läget lugnt, och livet flyter som vanligt.

– Det flyter på som vanligt egentligen. Det ringer lite mer folk än vad det brukar göra men annars märker vi inte mycket av det.

 Det säger Karl-Magnus Lundvall som är reseledare för Ving i Hurghada.

 Vad säger dina resenärer?

 --Det som sker är ju att de få ut information via våra pärmar på hotellen och sen ringer de och frågar hur det står till med läget och om vi har någon ny information. Men det finns inte mycket mer att informera om än att det har varit lite demonstrationer nere i centrum och att de verkliga oroligheterna bara finns i de stora städerna Alexandria, Kairo och Suez.

 Under dagen har det kommit besked att svenska ud kommer att fatta ett nytt beslut om rekommendationer för resor till Egypten och eventuellt avråda från resor även till turistorterna. Bakgrunden är att det i går kväll kom besked om plundringar och oroligheter även på turistorterna.

 Såg du något av oroligheterna igår?

 – Man uppmanade i moskéerna igår att folk skulle kolla sina hem och sina butiker just med risk för plundringar. Men det har inte varit några, inte vad vi har fått besked om i varje fall, säger Karl-Magnus Lundvall.

 Enligt resebolag som Sveriges Radio Kronoberg varit i kontakt med så är nästa planerade resa från Smaland airport till Egypten den först den 8 februari.

 Fly Småland har ett grupp resenärer som kommer hem till Ronneby i eftermiddagen men har inga nya planerade resor på gång.

Lena Pettersson

lena.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".