1 av 2
Ritningen på Fortnox Arena visades för media idag. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio
2 av 2
Jens Kollskog, vd för Fortnox, Magnus Hermansson, sportchef i Växjö innebandyklubb och Johan Claesson, marknadskoordinator Fortnox
Växjö

Nya innebandyarenan får namnet Fortnox

"Vi kommer skapa vår egen guldreserv"
1:31 min

Idag presenterades namnet för den nya innebandyhall som är en del av Arenastaden i Växjö. Det är Växjöföretaget Fortnox som har köpt namnrättigheterna till innebandyhallen i minst fem år framöver.

-– När jag fick reda på att vi skulle bygga en ny arena, då bara slog det mig att det finns inget bättre namn. Dels så är det anknytningen till Fortnox i USA, med guldreserverna och att det är kassaskåpssäkert. Man kan dra jättemånga paralleller med sporten, exempelvis att vi kommer dra hem många guld i Fortnox Arena, vi kommer skapa vår egen guldreserv och så vi kommer döpa VIP-rummet till Guldrummet. Sedan låter det förbannat häftigt måste jag säga, säger Magnus Hermansson är marknadsansvarig på Växjö Vipers.

Arenan kommer ligga nordöstra delen av Arenastaden och är en av de fyra arenor som håller på att byggas. Arenan ägs av Växjö Vipers och Vöikers tillsammans. Bygget kostar 65 miljoner och finansieras bland annat av Svenska innebandyförbundet, genom lån av kommunen och nu Fortnox som en stor sponsor. Kostnaden för namnrättigheterna avslöjades inte, men det var en viktig summa säger Magnus Hermansson.

– Ja, innebandyn har ju inte så stora pengar i sig. Så det är ett jättestort tillskott och kommer betyda mycket för oss.

Växjöföretaget Fortnox verkar också nöjda med att just deras namn ska pryda arenan.

– När vi fick veta att det fanns en möjlighet så började vi titta på vilka fördelar som fanns. När vi började diskutera villkor så kom vi snabbt fram till att vi trodde att det skulle bli en lönsam investering. Vi tror att vi kan bli mer kända lokalt och mer kända i föreningslivet genom det här, säger Jens Collskog som är VD.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".