Ishockey

Troja förlorade mot Borås i Sunnerbohov

Det var två formstarka bottenlag som möttes i Sunnerbohov inför 1599 åskådare. Troja-Ljungby hade vunnit de tre tidigare mötena med Borås men denna gång var det gästerna som var bäst. Borås stod som segrare med 4-2 efter slutsignalen.

Gästande Borås inledde bäst i Sunnerbohov och fick redan efter dryga minuten ett ledningmål genom Jens Karlsson som köksvägen överlistade Tommi Satosaari. Troja-Ljungbys finländske målvakt revanscherade dock sig genom att hålla tätt resten av perioden. Mattias Åkesson svarade för kvitteringen i periodens 10:e minut.

Period nummer två slutade 0-1 till gästernas fördel, mycket på grund av att Troja-Ljungbys spelare inte höll sig borta från utvisningsbåset. Ola Svanbergs skott från blålinjen i mål kom till i spel fem mot fyra.

Hemmalaget öppnade starkt i den tredje perioden i jakten på en reducering. Närmast var Sami Sandell som fick ett friläge dock utan att lyckas göra mål. Istället gjorde Borås 1-3 genom Erik Andersson tio minuter in i tredje perioden. Luften gick definitivt ur Troja-Ljungby när Oscar Andersson gjorde 1-4. 

Mikael Wahlberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".