Kronoberg

SMHI utfärdar en klass 2 varning

SMHI har nu utfärdat en klass 2 varning för de sydvästra delarna av länet under kvällen och natten på grund av stormbyar uppemot cirka 25 meter per sekund i vindstyrka.

Enligt SMHI kan vindarna under måndagskvällen nå en styrka av cirka 20 meter per sekund i de sydvästra delarna av länet, för att under natten mot tisdagen övergå i stormbyar som kan nå upp till en styrka av 25 meter per sekund.

I övriga delen av Kronoberg har SMHI utfärdat en klass ett varning, då det under måndagskvällen och natten kommer vara mycket hårda vindbyar på uppemot 22 meter per sekund.

En varning enligt klass två är enligt SMHI "Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV."

En klass ett varning innebär "Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner."

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".