Katarina Brännström har varit ordförande för Moderaterna i Kronobergs län sedan 2000. Foto: Sveriges Radio.
Kronoberg

Brännström avgår som länsordförande

"Rätt tid att lämna över till nya krafter"
1:32 min

Moderata riksdagsledamoten från Växjö, Katarina Brännström, slutar som länsordförande för moderaterna. Det har hon meddelat valberedningen inför förbundsstämman i början av april.

– Jag har suttit i 11 år och efter ett sådant framgångsrikt val som vi har gjort så känns det mycket bra och jag tycker det är rätt tid att lämna över till nya krafter, säger Katarina Brännström.

Eftersom ordförande väljs för två år tycker Katarina Brännström att det vore fel att sitta kvar till 2013, för då får en ny ordförande inte mycket tid på sig att bli varm i kläderna inför valet 2014.

Under Katarina Brännströms ordförandetid har moderaternas omvandling gett stora framgångar.

Månat om småföretagen
Det är framför allt frågor kring småföretag som Katarina Brännström säger sig ha månat speciellt om under de här åren.
– Just att vi ändrade så att det blev lättare med de sociala trygghetssystemen för företagare, det är något som jag är stolt över att ha medverkat till.

Det är för tidigt att säga om hon ska fortsätta kandidera till riksdagen också till nästa mandatperiod, säger hon, men att hon slutar som länsordförande ska inte ses som en nedtrappning av det politiska engagemanget.
– Absolut inte, tvärtom. Jag ser det som så att jag kan lägga ännu mer tid på resor och besök hemma i länet. Det kommer jag verkligen att prioritera.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".