1 av 3
Glädjekramar efter regionvinsten. Foto: Karin Hellzén/SR
2 av 3
William och Alexandra på plats med headset och allt redo. Foto: Karin Hellzén/SR
3 av 3
Domare Karsten Nilsson och programledare i Kronobergs län Kim Ohlsson. Foto: Karin Hellzén/SR
Växjö

Växjöklass till slutspel i Vi i femman

Bäckaslövskolan tar hem regionfinalen
0:37 min

Bäckaslövskolan från Växjö vann regionfinalen i Vi i femman i P4 Sveriges Radio på torsdagskvällen. De är därmed klara för slutspel där 12 klasser från hela landet gör upp om att bli Sverigemästare.

Regionfinalen avgjordes mellan de lokala vinnarna från P4 Kronoberg, P4 Skaraborg och P4 Jönköping. För Kronobergs län tävlade William Rosengren och Alexandra Almqvist.

Ställningen var jämn genom hela matchen. Och när det var dags för stegen ledde Skaraborg med tre poäng över både Kronoberg och Jönköping.

Rätt på stegen
När programledaren Kim Ohlsson ställde en fempoängsfråga om vilken skyskrapa som ligger på 5th avenue i New York, så var det bara Bäckaslövskolan som svarade rätt och vann.

– Det var det första som kom upp i huvudet. Jag har varit i byggnaden och jag har stått högst upp. När jag hörde att jag vann kom det upp ett minne där jag bara såg ut över New York, säger en glad William Rosengren direkt efter vinsten.

Vidare till slutspel
Nästa tävling sänds i P4 den 22 mars. Från den första slutspelsmatchen går fyra klasser till semifinal som sänds i P4 Sverige Radio. Tillslut möts två klasser i den stora finalen i SVT:s Barnkanalen.

För Skaraborgs län tävlade Jenny Wallgren och Viktor Lundberg från Lerdala skola. För Jönköpingslän tävlade Cajsa Elm och Lawin Mustafa för Hovslättsskolan klass 5B.

Mer information om Vi i femman och bilder hittar du på 

Kim Ohlsson
kim.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".