Nathalie Westerblom och Kenan Harbas, kritiska studenter. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio
Växjö

Linnéuniversitetet kritiseras av studenter

"Det fungerar inte"
1:25 min

Kommunikationen mellan lärare och elever har blivit sämre sen Växjö universitet och Kalmar högskola slog ihop till Linnéuniversitetet, menar studenter.

Studenterna säger att de är frustrerade över att de inte får tillräcklig information om sina utbildningar. Nathalie Westerblom läser på Europaprogrammet, en utbildning som ges både i Växjö och Kalmar.

– Vi får ingen information om vem vi ska gå till. Det funkar inte alls det här, säger hon.

Trots att det var över ett år sedan Växjö universitet och Kalmar högskola slogs ihop till Linnéuniversitetet så fungerar inte kommunikationen mellan lärare och elever som den ska. De olika It-plattformarna pratar inte med varandra och Kenan Harbas, som läser samma program, får exempelvis inte samma information som sina klasskamrater i Kalmar.

-- Det skapar ju en ohållbar situation och blir en hög stressfaktor, säger Kenan Harbas.

På IT-avdelningen känner man igen problemet. Åtta olika IT-läroplattformar finns i systemet idag och många gånger hamnar studenter i kläm, det kan linnéuniversitetets IT-chef Jan Cserpes hålla med om.

– Lärosätet är till för studenterna och forskarna och vi ska leverera en så bra utbildning så möjligt. Det tycker jag inte vi gör genom att ha en massa olika typer av läroplattformar. Det kan ju få konsekvensen att en student måste lära sig fem olika läroplattformar och det är ju inte bra, säger Jan Cserpes.

Gjorde man inte det här innan man slog ihop Kalmar och Växjö till Linneuniversitetet?

– Det är en jättebra fråga. Men jag kan inte svara på varför man inte hanterat detta innan, säger Jan Cserpes.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".