VÄXJÖ

Växjöbo dömd för mordförsök

Den 31-årige man som i november förra året knivhögg en kamrat i en lägenhet på Nydala i Växjö fick sin dom i dag och han överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

De två männen var kamrater. De delade en lägenhet i Växjö när en diskussion i köket urartade. En diskussion som slutade med att 31-åringen angrep sin vän med en brödkniv och jagade honom runt i lägenheten samtidigt som han delade ut knivhugg i bland annat ryggen på sin flyende kamrat.

Den skadade mannen lyckades tillslut ta sig ut ur lägenheten och få hjälp att larma ambulans och polis. Skadorna var inte livshotande. Den skadade mannen har berättat att 31-åringen har uttalat hot om att han skulle dö. Tingsrätten dömer därför 31-åringen för mordförsök.

Hade psykisk störning
En rättspsykiatrisk undersökning som har gjorts har visat att 31-åringen vid tiden för händelsen led av en allvarlig psykisk störning där han bland annat hade hörselhallucinationer och vanföreställningar. Han överlämnas därför till rättspsykiatrisk vård. Han ska dessutom betala 80 000 kronor i skadestånd till sin tidigare vän.

31-åringen erkänner grov misshandel, men förnekar att han har försökt att mörda sin kamrat.

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista