Nervöst för Trojas och TAIF:s supportrar ikväll. Foto: Mats Samuelsson.
Hockeyallsvenskan

Rafflande bottenstrid ikväll

"Usch, det blir nervöst"
1:43 min

Det väntas stora dramatik i den allra sist omgången av ishockeyallsvenskan kväll.

Tingsryd och Troja är tillsammans med Sundsvall indragna i en rafflande bottenstrid där alla tre lagen har lika många poäng inför kvällens matcher.

– Det här är ju tjusningen med ishockey. Jag hoppas att Troja kan ta tre poäng ikväll. Vi har ju en förmåga att spela bra mot bra motstånd. Och så hoppas jag Örebro och Mora kan hjälpa oss att slå Sundsvall och Tingsryd, säger Jan Hagfoss, som kallar sig Trojasupporter från födseln.

Troja möter ikväll Leksand på hemmaplan i den sista omgången, medan Tingsryd som före kvällens omång ligger över det magiska kvalstrecket spelar borta mot Örebro. Och det kommer att bli en nervpärs i kväll tror Jonte Nilsson, från Tingsryds supporerklubb Gröna brigaden.

– Usch, det blir nervöst. Vi har inte tagit någon trepoängare tidigare på bortaplan den här säsongen så det är hög tid för det. Det blir tufft, men Örebro har ju inget att spela för så Tingsryd har ju lite mer vilja tror jag.

Radiospsortens expert LG Jansson tror inte på Tingsryd. Och han tror inte heller på Troja.

– Jag tror inte Tingsryd kan slå Örebro, och dessvärre tror jag inte heller på Troja.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".