Cyklist från Gemla uttagen till OS

Under tisdagskvällen kompletterade Sveriges Olympiska kommitté OS-truppen med sex nya namn. En av nykomlingarna var cyklisten Gustav Larsson från Gemla.

Gustav Larsson hade redan tidigare under sommaren fått veta att han var aktuell för OS i Aten, men kunde ändå andas ut i tisdags kväll när det blev officiellt. Just nu har han bytt ut vardagen som proffscyklist i Italien mot föräldrarnas villa i Gemla där hönorna spatserar fritt i trädgården.

Att just han blev uttagen i det fyrmannalag som ska köra i OS tror Gustav Larsson själv beror på att han i sitt italienska lag är bra på att dra fram lagkamraterna till framskjutna placeringar - en lagmänniska ut i fingerspetsarna.

Tillsammans med Magnus Bäckstedt, Marcus Ljungqvist och Tomas Lövkvist utgör Gustav Larsson det svenska lag som ska cykla OS-banan på 25 mil i Aten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista