Golfklubbar går miste om stora intäkter i ovädret

Golfklubbarna runtom i länet har gått miste om allt från 20 000 till 70 000 kronor under helgens oväder. Och dom riskerar stora förluster om ovädret fortsätter.

Under helgen var det omöjligt för dom golfentusiaster, så kallade green-fee-gäster som brukar åka runt och spela på somrarna, att ge sig ut på dom översvämmade banorna.

Det har fallit omkring 200 millimeter regn på golfbanan vid Araby herrgård i Växjö sen i fredags morse. Och resultatet blev så stora vattensamlingar vid en del av hålen att banan fick hållas stängd hela helgen.

Även Lagans och Glasrikets golfklubbar stängde ner verksamheten under helgens oväder. Däremot höll Alvesta golfklubb öppet - men där fanns inga spelare på banan så långt ögat nådde.

Klubbarna har alla gått miste om stora summor pengar. Under sommaren, och särskilt i semestertider, brukar många så kallade green-fee-gäster åka omkring och spela på banorna runtom i länet.

Klubbarna Alvesta, Glasriket, Lidhem, och Växjö anordnar gemensamt den årligt återkommande Sommarveckan i nästa vecka. Men om det är för blött på banorna då kan man bli tvungen att ställa in en del av golftävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista