Vårdhem kritiseras efter att familj totalförstört en lägenhet

Utredningshemmet Ekbacken i Alvesta får nu skarp kritik av Tranås kommun.

Tranås kommun hade placerat en familj på hemmet för utredning, men när familjen lämnade den lägenhet dom bott i visade det sig att den var totalt förstörd och i behov av en helrenovering.

Individ- och familjeomsorgschefen i Tranås kommun, Birgitta Ljungmark, reagerade starkt och ifrågasätter varför ingen på behandlingshemmet slagit larm. Dessutom reagerar hon på att tre barn under tre och en halv månads tid bott i något som måste betecknas som en sanitär olägenhet.

Men P-O Carlström, vd för VOB Syd, som driver Ekbacken, tillbakavisar kritiken och menar att man dels hållit kommunens handläggare informerade, dels fullgjort sitt utredningsuppdrag och visat att familjen inte fungerar.

Parterna kommer att träffas den här veckan för att diskutera vad som har hänt. Dessutom har Tranås kommun bett länsstyrelsen göra en utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista