Många hade tagit med sig brädan till Spetsamossen. Foto: Viktoria Välilä/Sveriges Radio
Växjö

Påsklov på en bräda

För många barn och ungdomar i länet är det påsklov denna vecka och en hel del väljer att spendera lovet på en skateboard.

Det är ett tiotal både skateboardåkare och inlinesåkare som intagit parken vid Spetsamossen, redan på tisdagsmorgonen. Erik Fridlund var en av de första att inta ramperna i parken. Det var för två år sedan som kompisar till Erik introducerade honom i skateboardvärlden. Under dessa två år har han vid varje ledigt tillfälle passat på att åka. Just för dagen övade han på nya trix.

– När det är skola hinner man inte vara här så mycket, men nu när det är påsklov har jag planerat att vara här varje dag, säger Erik Fridlund.

Simon Andersson är nio år och åker från den allra minsta till största rampen. Simons dag bestod av att droppa.

– När man droppar står man på kanten av brädan, på en ramp, sen åker man ner, säger Simon Andersson.

Yngst i skateparken denna dag är sexårige Hannes. Hannes har åkt skateboard i ett halvår och hann åka på ramperna en halvtimme innan det var hög tid att följa med resten av familjen hem. Men innan det var dags att gå hem passade han på att berätta hur man gör när man tar fart på skateboarden.

– Man har ena foten på skateboarden och andra vid sidan om, sen tar man fart med den som inte är på skateboarden, säger Hannes.

Viktoria Välilä
viktoria.välilä@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".