1 av 2
Här öster om Räppe planeras för ett nytt stort bostadsområde i Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
2 av 2
"Det finns ett behov av det händer något i Räppe", säger Henrik Swahn, regionchef på Kärnhem. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio.
Växjö

400 bostäder i Räppe närmar sig byggstart

"Vi tycker att detta är ett bra skolläge"
1:16 min

Det börjar nu klarna hur det nya bostadsområdet Bredvik i Räppe i Växjö ska se ut. Bostäder som byggföretaget Kärnhem bygger.

Området där Kärmhem planerar bygga ett nytt bostadsområde, ligger öster om Räppe, 4.5 kilometer väster om Växjö centrum. Kärnhem ritar just nu på detaljerna och samråd sker efter sommaren.

Mellan 300 och 400 bostäder ska det bli, av blandade typer, i olika etapper.
– Vi tänker oss lite olika. Längre söderut där Växjö möter landet, blir det nog lite glesare bebyggelse av lantlig karaktär och närmare staden blir det tätare bebyggelse, säger Henrik Swahn, regionchef på Kärnhem.

I planerna finns också en skola och förskola inritad på en plätt på kartan. Men mer konkret vad Kärnhem tänkt sig, vill inte Henrik Swahn säga.
– Det är naturligt att planera in skola och förskola när man bygger bostadsområden av den här storleken, och vi tycker att det är ett bra läge för förskola och skola. Blir det inte det kan vi bygga bostäder där i ett senare läge, säger Henrik Swahn.

Vad är det för skola man tänker sig? Bergundaskolan är ju i stort behov av renovering?
– Det är mycket möjligt. Nu har inte vi tagit ställning till det, vi tycker att detta är ett bra skolläge, sedan om det är Bergundaskolan eller inte, det är inte vår fråga.

Byggstart för det nya bostadsområdet i Bredvik i Räppe är planerad till nästa år.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".