Målvakten Rasums Rydén storspelade när Öster tog poäng borta mot Assyriska. Foto: SR
FOTBOLL

Ny österpoäng på bortaplan

"Vi har ett lag som kan hålla nollan."
1:14 min

Öster är fortsatt obesegrat i Superettan. På påskdagen spelade växjölaget 0-0 borta mot Assyriska och stor del i att det blev poäng i Södertälje var målvakten Rasmus Rydéns storspel.

- Vi är självklart nöjda med en poäng, säger matchhjälten Rasmus Rydén i Öster, som för första gången denna säsong vaktade östers mål i Superettan.

Öster inledde darrigt och det var Assyriska som tog kommandot direkt. Hemmalaget styrde det mesta av spelet men skapade inte några riktigt farliga chanser.

Det var framför allt på östers högerkant som Assyriska kom fram, 16-årige Emil Kraft (som var så bra i premiären), hade svårt att hänga med.

Växjölagets bästa chans kom i slutet av halvleken när Öster fick en frispark någon meter utanför Assyriskas straffområde. Men lagkaptenen Denis Velic slaravade bort den möjligheten genom att skjuta i muren.

Matchens stora chans kom en kvart i andra halvleken. Rasmus Rydén i östermålet såg ut att vara överspelad när ett skott från en Assyriska-spelare styrdes i sista stund. Men Rydén fick (sittandes!) upp en arm och lyckades därmed rädda östermålet från påhälsning.

Rydén storspelade också när Stefan Batan testade sin skottförmåga i mitten av halvleken. Rasmus fick sin vänsterhand på bollen till en resultatlös hörna.

Resterande del av matchen var tämligen händelsefattig och Öster är därmed fortsatt obesegrat efter tre omgångar.

Undringen inför nästa match: Vem kommer att vakta östermålet...?

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".