Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Kronoberg

Sänkta brevlådor klart i maj lovar posten

"Jag är ändå lite skeptisk"
1:20 min

I slutet av maj ska postens nya kritiserade brevlådor ha sänkts med en decimeter och därmed gjorts tillgängliga också för alla funktionshindrade.

Det var efter kritik från handikapprörelsen för över ett och ett halvt år sedan som posten beslöt sänka de nya brevlådorna, och nu säger Arnold Pettersson, ordförande i DHR Kronoberg, så här om beskedet.

– Det är ju glädjande att det händer något efter ett och ett halvt år, men jag är ändå lite skeptisk till om det verkligen blir av, vi får väl vänta och se. Ibland tror jag att posten använder ett slags förhalningstaktik, men jag uppmanar mina medlemmar att gå ut och kontrollera brevlådorna för att se om det händer något.

90 brevlådor ska sänkas

Det finns omkring 600 brevlådor i distrikt Växjö som omfattar Kronobergs län utom Markaryds kommun. Omkring 90 av dessa brevlådor är av den nya modell som posten håller på att sänka höjden på, något som enligt postens distriktschef Staffan Hultberg ska vara klart i slutet av maj.

Det var ett antal av de gamla brevlådorna som byttes ut mot den nya typen av arbetsmiljöskäl, men det resulterade alltså i stället i en proteststorm från handikapprörelsen.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".