Bilskroten står inför förnyelse

Bilskrotar runt om i landet går nu ihop och bildar en gemensam grupp, för att marknadsföra begagnade bildelar i större omfattning.

Som det ser ut idag köper de flesta helt nya bildelar, när det faktiskt finns fullgoda alternativ hos bildemonteringen. En krockskadad bil kan komma in efter bara ett år eller några månader på vägarna. Trots att bilen i sig är oanvändbar så är stora delar av den fortfarande i perfekt skick.

Och för att marknadsföra detta alternativ så har olika bildemonterare gått ihop, än så länge är det fem i Jönköpings län, fyra i Kronoberg, sex i Kalmar och två i Blekinge län. Totalt är de runt 80 stycken i hela landet som vill få fler att köpa begagnat. 

-En större handel med begagnade delar kommer att gynna konsumenterna, säger Andres Löfgren, vd för den nystartade gruppen med huvudkontor i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".