Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson vill inte säga vad det nya beviset i mordrättegången är. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Norrhult

Nya bevis ger ny rättegång

”Viktigt att domstolen får komplett material”
1:34 min

Det blir en ny fortsatt rättegång mot den 37-årige mordmisstänkte mannen från Norrhult, som också misstänks för två fall av våldtäkt. Nya bevis som gäller mordet ska presenteras av åklagaren.

– Vi kommer att ha en fortsatt huvudförhandling framöver eftersom det har tillkommit en viss teknisk utredning, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson.

De var för nära två månader sedan som mordrättegången mot 37-åringen avslutades. Då krävde Yvonne Rudinsson livstids fängelse för 37-åringen, som medgett att han strypt den 17-åriga flickan från Blekinge, men hävdat att det hela var en olyckshändelse under en sexlek.

Lockade unga kvinnor
Ett mycket uppmärksammat inslag var också att mannen låtsades vara fotograf och lockade unga kvinnor med möjligheterna till en modellkarriär.

I hans dator kunde konstateras att han haft kontakt med ett stort antal kvinnor och många gånger utgett sig för att representera ett modeföretag.

Att det dröjt med de nya uppgifterna är inte helt ovanligt, säger Yvonne Rudinsson.

– Det kan vara så att det dyker upp olika saker under tiden och då är det viktigt att domstolen får ett komplett material.

Vad de nya uppgifterna handlar om konkret vill hon ännu inte säga.

– Nej, eftersom det inte är offentliggjort än och inte helt klart.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".