Ridskoletvisten i Älmhult avgjord - styrelsen sitter kvar och arrendatorerna får gå

Styrelsen för Älmhult Linnébygdens ridklubb har fortsatt förtroende hos majoriteten av medlemmarna och därmed kvarstår uppsägningen av ridklubbens arrendatorer. Det står klart efter ett extrainsatt medlemsmöte på måndagskvällen.

För en dryg månad sedan sa styrelsen upp arrendatorerna på ridskolan, men först på måndagskvällen fick medlemmarna veta den egentliga orsaken till uppsägningen.

Enligt styrelsens ordförande Yvonne Jonsson är det samarbetssvårigheter och tvister kring kontrakten som ligger bakom uppsägningen, men också att utfodringen av flera hästar i stallet har misskötts av arrendatorerna.

Veterinärer som har tillkallats ett par gånger har enligt styrelsen konstaterat att hästarna varit undernärda till följd av att de fått för lite foder.

20 av de 57 medlemmarna i klubben som röstade på det extrainsatta mötet på måndagskvällen gick emot styrelsen och ville att arrendatorerna skulle få vara kvar.

- Det är ett misslyckande för styrelsen att vi inte lyckats förklara skälen till uppsägningen ordentligt, säger Yvonne Jonsson.

Enligt Yvonne Jonsson kommer ridklubben nu att drivas i föreningsform på försök i ett halvår. Därefter ska styrelsen besluta om en ny arrendator ska knytas till klubben eller om föreningsformen är den rätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".