Polisutbildningens chef Betty Rhodin. Foto: Malin Ulfhager/Sveriges Radio.
Växjö

Polisutbildningen vill göra Campus tryggare

"Det är fantastiskt om kompetensen kan användas"
1:43 min

- Linnéuniveristetet ställer sig positiva till att låta Polisutbildningen hjälpa till för att få ett tryggare Campusområde i Växjö, säger kommunikationschef Malin Blom.

- Jag tycker att det låter som en intressant och bra idé om polisutbildningen vill hjälpa till och komma med input. Det är fantastiskt om den kompetensen kan användas, säger Malin Blom.

Det började i förra veckan med att socialdemokraten Carina A Elgestam, efter oron på campusområdet, föreslog att polisutbildningens studenter kunde patrullera i området nattetid. En mycket dum idé enligt polisutbildningens chef Betty Rhodin, eftersom det kan utsätta polisstudenterna för fara.

- De har inga som helt befogenheter och det kommer inte att hända, förklarar Betty Rhodin.

Däremot hade Betty Rhodin flera förslag på vad polisutbildningen kan bistå med för att öka tryggheten. Kunskapen finns ju där, hos både elever och lärare, menar hon.

- Vi kan se över lampor och mötesplaster i området. Det finns massor att göra och vi skulle mycket gärna ta på oss ett sådant projekt att se över campus och komma med förslag om hur vi kan göra det säkrare, säger Betty Rhodin.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".