FOTBOLL

Öster slog ut allsvenska Häcken

1:37 min

Superettanlaget Öster slog ut allsvenska Häcken ur svenska cupen. Men det krävdes straffar för att växjölaget skulle gå vidare. 0-0 stod sig fram till straffläggningen och David Vidarsson satte avgörandet fram till 4-2.

Superettanlaget Öster stod upp bra mot allsvenska Häcken. Utan att direkt skapa farliga chanser så var det ändå hemmalaget som hade det mesta och det bästa av spelet.

Men när möjligheterna inte dök upp i den utsträckning som Öster ville, klingade också övertaget av en smula. Häcken jobbade sig in i matchen, men inte heller laget från Hisingen i Göteborg skapade mycket framför Jaokim Wulff som för dagen vaktade östermålet.

I den andra halvleken fortsatte Öster att spela bra. Det syntes inte att det skilde "en dryg serie" mellan lagen. Unge Darijan Bojanic övertygade i ett annars aningen reservbetonat växjölag.

Häcken skapade i princip inte någon farlig chans efter paus, och när Öster också var uddlöst blev det förlängning på Värendsvallen.

De 30 minuterna som då följde blev inte någon chansfest direkt. Däremot hade inhopparen i Öster Alexander Henningsson ett jätteläge att avgöra med 15 sekunder (!) kvar av förlängningen. Men från tre meter rakt framför målvakten i Häcken fick han inte träffa med huvudet och matchen gick till straffar.

Och efter att Häcken visat prov på synnerligen dåliga nerver kunde David Vidarsson avgöra till Östers fördel med sin straff fram till 4-2.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se