1 av 2
Någon stal flaggan utanför kommunhuset i Växjö, men nu sitter i alla fall en ny på plats för att visa att här kan man rösta. Foto: Karin Ernstsson/ SR Kronoberg
2 av 2
Helen Karlsson Jacobson, har bara tagit emot 1 person som förtidsröstat. Foto: Karin Ernstsson/SR Kronoberg
Växjö

Ingen trängsel i vallokalen i Växjö

"I tisdags hade vi vår första röstande"
1:10 min

Bara 1 person i länet har hittills förtidsröstat till omvalet i Västra Götaland. I röstlokalen i kommunhuset i Växjö står båset tomt och ödsligt.

– I onsdags hade vi vår första röstade och det var kul att vi alla fall spräckte nollan, säger Helen Karlsson Jacobson, handläggare i valnämnden i Växjö kommun.

I dag är sista dagen om man vill förtidsrösta i vårt län till omvalet i Västra Götaland och Örebro, den 15 maj. Över 50 000 har utnyttjat förtidsröstningen i landet.

Rösta i vårt län kan alla som är folkbokförda i någon av kommunerna i Västra Götaland eller Örebro, och som av olika anledningar finns här.

I Kronobergs län finns den enda röstlokalen i kommunhuset i Växjö, men bara 1 person har hittills tittat in och lagt sin röst.

– Vi har varit i kontakt med Linnéuniversitetet, och de har informerat alla sina studenter, mer än 2000 studenter som bor i någon av de här aktuella kommunerna, säger Helen Karlsson Jacobson.

Karin Ernstsson

karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".