Ishockey

"Det är stort att vara i VM-final"

1:37 min

I kväll spelar Sverige VM-final i hockey mot Finland. Och med i det svenska laget är 19-årige NHL-proffset Oliver Ekman Larsson från Tingsryd.

– Det gäller att vara lugn och spela matchen. Jag tror det är viktigt att vi går ut och tar tillvara på chansen för det är kanske första och sista gången man spelar en VM-final. Vi ska ut och bara njuta och ha roligt så kommer det att gå bra, säger Oliver Ekman Larsson.

Hur viktigt är ett VM för dig som hockeyspelare?

– Det är ju otroligt stort att vara i en VM-final.

Oliver Ekman Larsson har hunnit med mycket hockey i sitt 19-åriga liv. Fostrad i Tingsryd via Leksand, tillhör han i dag NHL-klubben Phoenix, och trots att han är så ung har han redan varit med i ett senior-VM. Men då blev det brons - i kväll blir det finare valör på medaljen hur det än går.

I finalen ställs Sverige mot Finland - lite av en drömmotståndare, säger Oliver Ekman Larsson.

– Det är klart, Sverige och Finland är ju rivaler. Finland är ju ett bra lag, de har ju tagit sig till final så något bra gör de väl.

Om jag säger Sergels torg och VM-guld - vad säger du då?

– Det hade ju varit otroligt roligt, men först och främst ska man ju spela matchen. Och jag tror att går vi ut och har kul och njuter av varje sekund och tar ett byte i taget så kommer det att gå bra.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se