Växjö

Ny ishockeyförening ska locka unga

1:32 min

Växjö Lakers kommer inte längre vara den enda ishockeyklubben i Växjö. Till hösten drar den nystartade idrottsföreningen Linné hockey igång, med studenter som initativtagare.

Linné hockey kommer till en början ha ett seniorlag i divison tre. Och det är främst två målgrupper som de riktar sig till, säger Markus Korpinen, som är ordförande i den nya klubben.

– Det är framför allt studenter, den andra är Lakers juniorer eller juniorer över huvud taget. Det är jättemånga juniorer som kommer upp till J20, sedan tar de inte plats i A-laget och då väljer de att lägga av eller flyttar ut till någon annan klubb.

Initiativtagare är studenter

Idén om IF Linné hockey, som föreningen kallar sig, kommer från studenter på campus i Växjö där de också har sitt säte. Initiativtagare är studenter som läser programmet Sport Management på Linnéuniversitet.

Ordföranden Markus Korpinen är övertygad om att de har vad som krävs för att bryta ny mark i det annars Lakesdominerade Växjö, just för det finns en stor spelarmarknad i Växjö.

– Det är många som drar nu, som väljer att söka sig till Lenhovda, Rydaholm, Alvesta eller Åseda, men det är också många som väljer att spela i Korpen eller att lägga av. Det finns en spelarmarknad som är mycket större än vad många tror, säger Markus Korpinen.

Ser sig inte som konkurrenter

Den nya föreningen ser sig inte som konkurrenter till Växjö Lakers på något sätt, utan snarare som ett komplement.

– Vi pratar med varandra och bollar idéer. De är också intresserade av att få en ny förening som kan hjälpa dem att utveckla spelare på lokal nivå här i Växjö stad, så de slipper söka samarbetsföreningar långt bort.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se