Fängelse för våldtäkt och kvinnofridskränkning

En 28-årig man från Alvesta som åtalats för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning dömdes på måndagen till tre och ett halvt års fängelse av Växjö Tingsrätt.

Mannen har under fyra års tid, i stort sett dagligen, gett henne slag och sparkar i ansiktet och på kroppen.

Gravid
Vid ett tillfälle slog han henne så hårt i huvudet att trumhinnan sprack och när hon var gravid med parets barn kastade han sig över henne och knäade henne i magen. Vid två tillfällen har mannen också tvingat till sig samlag med kvinnan.
Tingsrätten dömde även mannen att betala drygt 190 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Efter fängelsestraffet ska han utvisas ur Sverige. Orsaken till misshandeln har ofta berott på svartsjuka.

Dödshot

Mannen stod också åtalad för att ha hotat att döda en vän till familjen. Han misstänkte att kvinnan och vännen hade ett förhållande.

Åklagaren Kennet Andersson yrkade under rättegången på tre till fyra års fängelse och det bedömde tingsrätten alltså som rimligt.  

Vittnen

Kvinnans uppgifter har under rättegången styrkts av flera vittnen. De har berättat att de sett mannen slå och hota kvinnan och ofta sett blåmärken och skador på hennes kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista