Målfest för Öster mot bottenlaget

Efter en rad knackiga hemmamatcher, vann Öster mot Friska Viljor med hela 5-0 på Värendsvallen. Storsegern över bottenlaget betyder att Öster hoppar upp till sjätte plats i tabellen och närmar sig toppen.

Dittills mållöse Daniel Petersson blev vägvisare för Öster. Han klippte in en frispark i en krysset och följde upp med ett volleyskott i samma kryss.

- Att vi fick ett tidigt mål tror jag betydde mycket för att det lossnade för oss också på hemmaplan, säger Daniel Petersson.

Det var Johan Svenson som gjorde det viktiga första målet i matchen, dessutom satte Marcus Jonsson en straff och Per Cederqvist avslutade målskyttet.

- Friska Viljor verkade väl ge upp lite mot slutet av matchen, men den andra halvleken var onekligen bra från vår sida, påpekar Daniel Petersson.

Samtidigt spelade Växjö BK hemma mot favorittippade Jönköpings Södra, J-Södra vann med 4-2 men VBK:s tvåmålsskytt Per Roth tycker ändå att det var ett fall framåt för hans lag.

- Underläget i paus 1-4 var missvisande så vi går stärkta från det här, säger Per Roth.

Växjö BK är dock fortfarande näst sist i division 2-serien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista