Markaryd

Rondeller fixas till efter kritik

1:10 min

Trafikverket kommer nu att snygga till tre av rondellerna i Markaryds kommun. Som vi tidigare berättat har kommunalrådet i Markaryd kritiserat hur Trafikverket sköter rondellerna.

På sin blogg undrar han varför Trafikverket valt just Markaryd som plats för sina försöksodlingar.

Även om Torbjörn Axelsson på Trafikverket inte helt håller med så ska det bli ändring.

– Cirkulationsplatserna ser lite olika ut och någon av dem är absolut inte bra, det vill jag också understryka. Men sedan är det några av dem som är relativt hyfsade.

Torbjörn Axelsson inser problematiken med att en del av rondellerna har växter som inte passar och har därför kontaktat Trafikverkets entreprenör.

– Vi har bett om uppgradering av tre av cirkulationsplatserna. Vi vill ta bort en del växtlighet och sätta in annan växtlighet som också är lättskött.

Man har kanske inte gjort tillräckligt för de här rondellerna, men nu ska detta åtgärdas, säger han.

– Vi ska göra vad vi kan för att göra det här bra. Målsättningen är att de här tre kommer att göras i ordning. Detta ska vara klart senast någon vecka in i juli månad.

Sandra Skeppar
sandra.skeppar@sverigesradio.se

Vill ha bort ogräset i rondellerna

Kommunalrådet i Markaryd, Bengt Germundsson (KD), kräver att Trafikverket tar tag i problemet med rondellerna i Markaryds tätort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.