Växjö-Benny till OS som funktionär

Den före detta tyngdlyftaren, 64-årige Benny Johansson från Växjö, ska vara teknisk kontrollant i OS tyngdlyftningstävling som inleds på lördagen.

Under 1970-talet var Benny Johansson en känd idrottsprofil i länet. Numera är han ordförande i svenska tyngdlyftningsförbundet och ledamot i det internationella förbundet.

- Det ska bli något extra att delta som funktionär i ett OS. Jag har varit med vid sju VM, men Aten är det första olympiska spelet, säger en förväntansfull Benny Johansson via telefon från Aten till Sveriges Radio Kronoberg.

- Jag kommer tillsammans med ytterligare en person att övervaka tävlingarna så att allt går enligt de regler som finns, och det är inte utan att man får lite handsvett och är lite nervös, säger Johansson.

Han kommer också försöka se lite mer av OS än bara tyngdlyftningen. Och han har en en personlig favorit bland idrottarna.

- Det skulle vara fantastiskt roligt att få se IFK Växjös Carolina Klüft vinna mångkampsguldet, avslutar Benny Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista