Markaryd

Bombhot på Sparbanken i Markaryd

1:18 min

Man har nu hävt avspärrningen i Markaryds Sparbank som i morse utsattes för ett bombhot. Det var tidningen Smålänningen som imorse hittade ett brev där det står att någon eller några placerat en brevbomb på bankkontoret.

Lokalerna utrymdes och polisens tekniker från Skåne sökte igenom lokalerna. 

- Vi fick in en anmälan om detta strax efter nio då ett tidningskontor i Markaryd hade uppmärksammat att man hade fått ett meddelande i posten som sa att det skulle finnas en brevbomb på bankkontoret, säger Leif Gustavsson, kommissarie på Kronobergspolisen.

Fanns personal och kunder i lokalen när ni ryckte in?

- Det var så tidigt på morgonen så banken hade knappt hunnit öppna.

Vad var det som gjorde att ni tog detta hotet på allvar?

- Det är lite hur det var formulerat och sättet man hade presenterat det på.

Fönsterputsaren Jörgen Bengtsson hade precis putsat Sparbankens fönster när banken utrymdes.

– Jag såg hur alla kom ut från banken och sedan kom polisen och spärrade av. Jag hann inte få ut min bil därifrån, men jag hann putsa färdigt.

Rebecca Larsson visste inte om bombhotet utan fick höra om det när hon var på väg att cykla igenom det avspärrade området.

– Men det fick jag inte, jag fick cykla runt istället.

Harriet Tunell och Krister Eriksson tittade på avspärrningen och Krister Eriksson berättar att han är chockad eftersom han själv är kund i banken.

– Det var absolut en väldig chock.

– Det är fruktansvärt att något sådant här kan hända i lilla Markaryd. Det är sådant här som händer i stora städer tror man ju, säger Harriet Tunell.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sverigesradio.se

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista