Markaryd

Ingen bomb på bank

1:31 min

Polisens bombspecialister har sökt igenom Sparbanken i Markaryd med bombhundar. Ingen bomb hittades, och nu återstår att hitta personen som lämnade hotet.

– Polisens arbete på platsen är slutfört. Nu får vi se om vi kan hitta personerna, men det är en senare historia, säger Leif Gustavsson på Kronobergspolisen.

Ingvar Svensk från kronobergspolisen var på plats och tog bort avspärrningen när beskedet kom att det inte var någon bomb i byggnaden.

– Ja, det kan man väl säga att det var falsklarm, men vi var ändå tvungna att fullfölja det här. Man kan aldrig utesluta något.

Öppnar man banken nu igen?

– Ja, nu är det upp till bankchefen att se till att banken öppnas i eftermiddag.

Vilken är din reaktion?

– Vi måste ta det här på största allvar. Man kan aldrig nonchalera något som kan leda till att allmänheten kan komma till skada.                             

Det var imorse som tidningen Smålänningen hittade ett brev i sin brevlåda med budskapet att någon placerat en bomb på Sparbanken i Markadyd.

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sverigesradio.se

Bombhot på Sparbanken i Markaryd

Fönsterputsaren Jörgen Bengtsson. Foto: Tomas Lindberg/Sveriges Radio.

Fönsterputsaren Jörgen Bengtsson hade precis putsat Sparbankens fönster när banken utrymdes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista