Teaterhöst i länet bjuder på Shakespeare

I höst kommer Regionteatern Blekinge Kronoberg att satsa stort på Shakespeare. Komedin En midsommarnattsdröm, med premiär i oktober, ska spelas i Växjö och Karlskrona.

Det är första gången i teaterns historia som man spelar en pjäs av William Shakespeare. Föreställningen En midsommarnattsdröm, med tolv skådespelare, är den största produktion teatern gjort. Pjäsen anses av många vara Shakespeares mest älskade komedi. Ett stycke som kan ses som en hyllning till fantasin och livet.
- Att den är så älskad tror jag bland annat beror på att den är så sensuell och handlar om kärlek och kärlekens problematik, säger Sven-Åke Gustavsson som står för regin.
Regionteatern sätter också i höst upp en pjäs för 6-7 åringar Inget öra har sett – en liten midsommarnattsdröm för barn. Skriven av teaterchefen Johan Bernander och även den knyter ann till Shakespeare.
- Att vi valt att satsa så mycket på Shakespeare beror på att han överlägset är den främsta dramatikern genom tiderna. Det märkliga är att han fortfarande gestaltar våra liv trots att han varit död så länge, säger Johan Bernander.
Regionteatern kommer även att bjuda soppteater, sonetter framförda i Växjö centrum och studiecirklar på temat Shakespeare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".