Fd Ljungbybo ska ge Sverige ny OS-medalj

Förre Ljungbybon Sandor Csergö är mannen som indirekt ska ge Sverige och Kronobergs län ännu en OS-medalj. Sandor är tränare till brottaren Martin Lidberg som gick in i tävlingen på onsdagmorgonen.

- Det är faktiskt inget speciellt med ett OS. Jag har upplevt både ett VM och ett EM och båda de evenemangen är lika stora, säger Sandor Csergö på en knastrig telefonledning från Aten.

Csegö började sin brottningskarriär i Ljungby Brottarklubb. Han flyttade sedan till Stockholm där han tog ett SM-guld. Men nu har 34-åringen lagt den aktiva karriären bakom sig. Istället har han de senaste åren tränat en av Sveriges mest kända brottare, Martin Lidberg.

Sandor har varit en starkt bidragande orsak till Lidbergs framgång. Så sent som för ett år sedan tog Martin det så hett efterlängtade VM-guldet, och i våras vann han även EM - båda gångerna med Sandor Csergö vid sin sida.

Och den förre Ljungbybon vill väldigt gärna hjälpa Martin Lidberg att vinna även en OS-medalj.

- Det vore fantastiskt, men jag vågar knappt tänka tanken, säger han. Däremot ger jag honom väldigt bra chanser att ta guldet eftersom han är regerande världs- och europamästare, avslutar Sandor Csergö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista