Öster utslaget från spel i UEFA-cupen.

Öster spelade 1-1 mot Liepajas i kvalet till UEFA-cupen i fotboll. Men laget hade behövt vinna för att gå vidare. Öster gjorde årets bästa match och ledde rättvist med 1-0 i paus och efter letternas kvittering hade Öster två bra chanser till segermål, men misslyckades.

Efter 2-2 i Växjömatchen, var Öster i praktiken tvunget att vinna för att nå UEFA-cupens huvudturnering. Och det började bra, Öster dominerade den första halvleken och Pär Cederqvists ledningsmål efter 28 minuter var helt rättvisande. Peter Wibrån hann med ett skott strax utanför före pausen.

Förmodligen fick de lettiska spelarna sig en uppsträckning tillsammans med halvtidsfikat, för direkt i andra halvlek var det hemmaspelarna som var mest löpvilliga och aggresiva. Kvitteringen till 1-1 kom efter en touch på Christer Thor, som ställde Östermålvakten Claes Green.

Men Öster arbetade sig in i matchen igen, Pär Cederqvists nickläge från nära håll blev en lätt uppgift för hemmakeepern . Inhoppande Daniel Petersson hade ett jätteskott från 30 meter som målvakt Spole endast hann reflexrädda och i 85 minuten kom chansen: Pär Cederqvist vände bort en motståndare, fick skottläge från straffområdeslinjen. Men sköt rakt på Spole.

Liepajas två mål på bortaplan räckte för avancemang.

Efter matchen var det absolut tyst i Östers omklädningsrum, besvikelsen var total.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".