Toppspelare lämnar länets enda elitserielag

Basketföreningen Växjö Queens bästa spelare Malin Belfrage lämnar Växjö och flyttar till Norrköping. Enligt klubbens ordförande Jan Nilsson blir det här ett stort avbräck. Speciellt tråkigt är det eftersom Queens nu gått upp i högsta divisionen, Damligan.

Men även om det blir svårt att klara sig utan Malin Belfrage, är Jan Nilsson ändå inte orolig för att man ska trilla ur.

- Kanske kommer nu någon annan spelare få chansen att blomma ut. Dessutom har klubben två nyförvärv på gång, en svensk spelare med erfarenhet från elitserien och en spelare från USA.

Anledningen till att Malin Belfrage lämnar Växjö är att hon inte hittat något jobb här. Nya klubben Norrköping Dolphins har erbjudit Malin en praktikplats på en tidning, en mindre lön av klubben, fri bostad och fri mat, något som kostar cirka 11 000 kronor per månad. Något sådant kunde Växjö Queens, som är en förening med små resurser där alla jobbar ideellt, inte erbjuda.

Den 17 oktober blir det premiär i Damligan mot Luleå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista