Lammhult

Lammhult kan få Formens Hus

1:47 min

Designsatsningen Formens Hus i värmländska Hällefors ska flytta och Lammhult är en av orterna som kan bli aktuell. På Möbelriket är planeringen i full gång.

– Den absolut största är naturligtvis Bruno Mathsson säger projektledaren Anders Wisth.

Bruno Mattson, Folke Jansson och Sonna Roséns fåtöljer och stolar fyller utställningslokalen och snart kanske Lammhult får ännu större samlingar att visa upp.

– Det som gäller för Formens Hus och Möbelriket är att vi under våren har tittat på möjligheten att skapa en plats för verksamheten i Formens Hus här i Lammhult.

Formens hus har funnits i Hällefors sedan 2005 och har försökt föra samman utställningar, utbildningar och möten mellan industridesigners och industrin. Allt för att skapa en hållbar och livskraftig svensk design.

Men satsningen har haft svårt att gå runt ekonomiskt och nu har kommunledningen tröttnat på projektet. Anders Wisth är inte orolig för att problemen ska flytta med till Lammhult.

– Jag kan inte detaljerna i alla delar men att ha ett antal boende som kommer för en utbildning genererar ju intäkter för en ort. Många nya och glada ansikten på Lammhults gator skapar en trivsel som kanske får fler att flytta hit.

Björn Wendelborn Barr
bjorn.wendelborn_barr@sverigesradio.se