Personligt rekord av Klüft

Bara två veckor efter sitt OS-guld genomför Carolina Klüft ännu en mångkamp. Men den här gången handlar det om den traditionella Finnkampen, där mångkamparen från Växjö ställer upp i hela sju grenar.

Carolina Klüft håller just nu på att slå rekord i att delta i flest Finnkampsgrenar. Lördagen innehöll 200 meter, tresteg och så var hon med i stafettlaget över 4x100 meter.

En sliten Klüft gjorde ändå hysfade resultat, nytt personligt rekord i den för henne ovana grenen tresteg - kanske sparade hon sig lite inför söndagens fyra grenar för hennes del. Då väntar längdhopp, 100 meter, höjdhopp och 100 meter häck.

Carolina har fem klubbkamrater med i det svenska laget, och bäst har det hittills gått för Linda Persson, som vann stavhoppet på 4.15. Erica Mårtensson blev bara fyra över 400 meter häck, på medelmåttiga tiden 59,14.

På herrsidan blev Stellan Kjellander och Per Karlsson sist respektive näst sist i släggkastningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista