Unik bassäng invigd i Växjö simhall

På fredagen invigdes den första delen i Växjös nya simhall, den så kallade multibassängen.

Hela nya simhallen med stort äventyrsbad, är inte färdig förrän i december, men den så kallade multibassängen är klar redan nu. Bassängen har kostat 20 miljoner kronor att bygga och är den enda i sitt slag i norra Europa. Multibassängen har dels höj- och sänkbar botten, som djupast kan den vara 180 centimeter, men man kan dra upp botten ända till vattenytan.

Bassängen är delad i två delar som kan skärmas av av en vägg. Temperaturen i de båda delarna kan varieras från 29 till 34 grader. Främst kommer bassängen att användas till undervisning, babysim och även allmänheten kommer kunna motionssimma här. Men vid sidan av bassängen finns också hjälpmedel för handikappade.

- Bassängen kommer också användas väldigt mycket av människor som behöver rehabilitering, kanske är den allra mest efterlängtad av dem, säger fritisdsnämndens ordförande i Växjö, Håkan Fritzén, som även invigde bassängen genom att ta ett dopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".