Specialistläkargruppen

"Vi fick felaktig information"

1:49 min

Oppositionen i landstinget riktar nu stark kritik mot landstingsledningen som enligt dem gett felaktig information om Specialistläkargruppen.

Som vi berättade förra veckan upptäckte landstinget i december att vårdcentralen bland annat låtit hundratals provsvar bara ligga utan att tas omhand.

Socialdemokraternas Anna Fransson, säger att hon i våras frågade alliansen om det varit några problem på någon vårdcentral i länet. Men hon fick då svaret att det inte varit det.

Kvalitetsbrister

Men senare tids händelser har visat att det visst fanns kvalitetsbrister hos den största av de privata vårdcentralerna Specialistläkarmottagningen.

Och bristerna upptäcktes av landstingets chefläkare.

Men när oppositionen i landstinget ställde frågan om det fanns några brister, blev alltså svaret nej.

"Enligt de uppföljningar som har gjorts hittills inom Vårdval Kronoberg uppvisar ingen av vårdcentralerna allvarliga kvalitetsbrister. " skriver det moderata landstingsrådet Suzanne Frank.

Anmärkningsvärt

Och det här upprör Anna Fransson:

-Jag fick ett klart och tydligt svar att i den uppföljninga som gjorts så uppvisar inte någon vårdcentral några som helst kvalitetsbrister, säger Anna Fransson

-Jag tycker att det är anmärkningsvärt att vi från oppositionen inte har fått veta något om de här allvarliga bristerna.

Landstingsrådet Suzanne Frank försvarar det svar hon gav och säger att hon inte fått information från tjänstemännen.

-Vi politiker var inte informerade om de bristerna vid det tillfället, säger hon.

Lena Pettersson
lena.pettersson@sverigesradio.se