Fotboll

Henningsson bakom österseger

Öster gör vad man kan för att hänga på i toppen av Superettan. På måndagkvällen vann växjölaget över Ljungskile med 3-2. Alexander Henningsson gjorde två mål och låg bakom det tredje.

Öster började tamt och stillastående, vilket gjorde att Ljungskile kunde ta ledningen. Karl-Johan Lindblad och Stefan Karlsson på högerkanten i försvaret var inte med på Alexander Mellqvists passning som enkelt gick fram till Erik Nilsson. Han kunde utan problem rulla in bollen bakom Joakim Wulff i östermålet.

Men hemmalaget spelade upp sig och ägde sista halvtimmen av första halvlek. Kvitteringen kom rättvist, i den 26:e minuten hittade David Vidarsson med en fin passning Alexander Henningsson. Han gjorde därmed sitt första superettanmål för säsongen.

Mål på returen

Den andra halvleken kännetecknades av ett ordentligt bollinnehav för växjölaget. Ljungskile var dock inte ofarligt i sina kontringar.

I den 63:e minuten ryckte Östers Patrik Bojent loss på sin vänsterkant, och med "fel" fot sköt han ett skott som gästernas målvakt bara kunde boxa. På returen satte Alexander Henningsson östers och sitt andra mål för dagen.

Matchen svängde ännu en gång när Ljungskile kvitterade efter missförstånd mellan målvakts-Wulff och mittbacksparet Vasilj/Lindblad.

Våldsamt jubel

5 333 personer (många gratisinbjudna fotbollsungdomar) fick dock se ett segermål för Öster. Med bara tre minuter upp till full tid gjorde kaptenen Denis Velic 3-2 till hemmalaget inför våldsamt jubel på Värendsvallen.

Öster har nu tio poäng ner till negativ kvalplats (Hammarby) och fem poäng upp till positiv dito (Sundsvall). Detta var växjölaget femte raka match utan förlust.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se