Öjaby Herrgård saknar viktiga tillstånd

Hotell- och konferensanläggningen Öjaby Herrgård utanför Växjö har brister i brandsäkerheten, det har vi berättat om tidigare i nyheterna. Men vid räddningstjänstens inspektion upptäcktes också att anläggningen saknar viktiga tillstånd.

Enligt lagen om hotell- och pensionatrörelse krävs tillstånd från polisen om man driver en rörelse som har minst fem gästrum eller som avser att samtidigt ta emot nio eller fler gäster.

Öjaby Herrgård har ett sextiotal övernattningsrum som rymmer ett nittiotal nattgäster, men hos polisen finns inget tillstånd registrerat.

Öjaby Herrgård saknar också ett bygglov för ändrad verksamhet, något som krävs i det här fallet.

Inget sådant bygglov är registrerat på Växjö kommun.

Sveriges Radio Kronoberg har varit i kontakt med bolagets ägare, Tage Johansson, för en kommentar till både bristerna i brandsäkerheten och de tillstånd som saknas.

Tage Johansson säger på måndagsförmiddagen att han inte vill kommentera uppgifterna via telefon men att han kommer att ge sina svar vid ett senare tillfälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".