Ljungby

Fyraåring hittad död - mordutredning inledd

0:52 min

En fyraårig pojke, som försvann vid 17-tiden på söndagseftermiddagen från en lekplats i Ljungby, hittades vid 22-tiden död i ett skogsområde i närheten. En förundersökning om mord har inletts och polisen håller en presskonferens klockan 16.

– Men det är en rutinåtgärd som alltid görs i såna här fall för att inte utredningen ska tappa i tempo. Vi får se vad obduktionen visar, säger polisens informationschef i Kronoberg Robert Loeffel

Enligt polisen var pojken på lekplatsen med med äldre syskon, men han försvann sedan därifrån. Mamman anmälde honom försvunnen vid halv åtta-tiden och sex polispatruller sökte efter pojken i området.

Vad som har hänt pojken kan polisen inte säga i nuläget. Platsen ska undersökas av polisens tekniker. Men man tror inte att han frusit ihjäl.

Förundersökning om mord

Enligt länsvakthavande befäl Reinhold Liljedahl kan man inte utesluta brott om man hittar en liten pojke som är avliden, men det är för tidigt att säga något mer i det här fallet enligt honom.

Enligt polisens informationschef i Kronoberg Robert Loeffel har en förundersökning om mord inletts.

Idag fortsätter teknikerna undersökningen av den skogsdunge där pojken påträffades. Polisen har ett fullt utredningsteam där bland annat barnutredare ingår som jobbar med förhör. Polisen genomför också dörrknackning i området.

Tar hjälp av allmänheten

– Vi är väldigt intresserade av eventuella iakttagelser runt  Donationsgatan i Ljungby igår från 16-tiden på eftermiddagen fram till 22-tiden på kvälllen, säger Robert Loeffel, informationsansvarig vid Kronobergspolisen

Under morgonen har pojken förts till rättsmedicinska avdelningen i Lund för obduktion. Men det är ännu oklart när obduktionen kan påbörjas.