Ljungby

Grannarna: "Vi är chockade"

I förmiddags fortsatte polisen sin tekniska undersökning i den skogsdunge i Ljungby där en fyraårig pojke hittades död i går kväll.  Och de som bor i området är både chockade och oroliga över det som hänt.

Ulf Karlsson är en av dem som bor i området. Och han säger att han är chockad över det som har hänt och att det känns overkligt att något sådant här kan hända där.

Vad som orsakat pojkens död vet man inte än, men polisen har inlett en förundersökning om mord.

Hoppas är olycka

Det är stilla och tyst bland hyreshusen på Donationsgatan i Ljungby. Och de få människor som är ute tittar bort mot den lilla skogsdungen bakom hyreshusen där polisens avspärrningsband vajar.

Det var där som den fyra-åriga pojken hittades död av några barn vid tiotiden i går kväll. Han hade då varit försvunnen från klockan fem då han var ute och lekte på gården.

Många som bor här är chockade och ledsna över det som hänt, och alla jag pratar med hoppas att det är en olycka och inte ett mord.

Orsaken oklar

Och Anna-Maria Simian, som själv har en 7-årig pojke vet inte längre om hon ska våga låta honom vara ute och leka efter det som har hänt, säger hon

Fanny Johannesson bor precis bredvid platsen där pojken hittades. Och även hon tycker att det som hänt känns overkligt. Och hon hoppas att det är en olyckshändelse och inget brott.

Vad som orsakat pojkens död vet man inte än, men polisen har inlett en förundersökning om mord.

Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel räknar med att få ett första obduktionsutlåtande från Rättsmedicinska avdelningen i Lund under eftermiddagen.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se