Ljungby

Dödade pojkens familj utreddes av socialen

1:32 min

Familjen till den 4-årige pojke som hittades dödad i söndags är föremål för en utredning hos socialtjänsten. Detta efter en polisanmälan.

Ing-Marie Byström är socialchef i Ljungby men hon vill inte säga om den utredningen kan kopplas samman med den tragiska händelsen i söndags.

– Jag kan inte kommentera det, säger hon.

– Det har med familjen att göra och vi bestämde oss för att öppna en utredning den 25 augusti enligt socialtjänstlagen. Och då ska man handlägga den skyndsamt. Man gör en bedömning utifrån skyddsaspekten vad gäller barnen. Och vi har sett att vi inte har behövt göra några tvångsingripanden, säger hon.

Brott bakom

Pojken hittades död i en skogsdunge i söndags kväll. Igår eftermiddag berättade polisen att det ligger ett brott bakom hans död. Och på en presskonferens igår framkom också att det i augusti inkom en polisanmälan gällande pojkens familj. Efter det inledde socialtjänsten i Ljungby en utredning kring familjen enligt socialtjänstlagen och den pågår fortfarande.

Men Ing-Marie Byström är förtegen om anmälan och hon vill alltså inte säga vad den handlar om eller om det som hände i augusti kan ha med pojkens död i söndags att göra. Hon vill heller inte kommentera om socialtjänsten med facit i hand gjort tillräckligt för familjen.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sverigesradio.se