Kronoberg

Vargarmé överklagar skyddsjakt

Organisationen The Wolf Army Sweden motsätter sig skyddsjakt på bland annat vargen Kynna. De anser inte att de händelser som skett är tillräckligt starka argument.

The Wolf Army vänder sig till Naturvårdsverket och regeringen med sin överklagan mot skyddsjakten av varg.

De skriver i sin överklagan att de inte tycker att man gjort tillräckligt mycket för att informera invånare hur man bäst skyddar sina får och tamdjur för varg. De tycker att man skulle ha lärt vargen att det inte är lönt att ta tamboskap och skapa ett felaktigt beteende.

Förutom vargen Kynna i Ljungbytrakten så motsätter de sig även jakten på Homnavargen i Dalarna och Dalsängsvargen i Jäderfors utanför Sandviken.

nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

The Wolf Army

The Wolf Army uppstod 2005 när Vincent A Kennard beslutade sig för att göra något åt situationen för världens vargar och medlemsantalet i The Wolf Army växte till ett svindlande antal. De flesta medlemmarna handlade i hemlighet och levererade. 2010 bestämde han sig för att gå ut med The Wolf Army på Facebook. Inom fyra månader nådde Facebook medlemmarna 7000 och det växer fortfarande. 


Wolf Army Sweden: I juni 2010 bildades TWA i Sverige som Facebook grupp och svenskarna tog upp kampen om överlevnad för varg i landet. 


källa:www.wolfarmysweden.org


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista