Ljungby

Polisen vet hur 4-åringen dödades

1:17 min

Polisen i Ljungby fortsätter i dag samla in tips från allmänheten om vad som hände 4-åringen som hittades död sent i söndags kväll. Redan nu vet polisen hur pojken dödades, men hur det gick till vill man inte berätta.

På Kungshögsskolan i Ljungby, där ett av den mördade pojkens syskon går, finns extra personal för att ta hand om barnens frågor – men också för att skydda dem från journalister.

– Vi svarar på barns och föräldrars frågor och försöker göra skoldagen så normal som det bara går, säger Ann-Cristin Peterson Rosén är rektor på skolan.

På platsen där 4-åringen hittades är det fortfarande avspärrat. Polisen ska ha hittat ytterligare fynd och fått in flera tips från allmänheten. Men vad upplysningarna handlar om vill polisen inte berätta.

För att underlätta för tipsare har polisen rullat in en husbil i Ljungby.

– Meningen är att det ska bli tydligare, så folk kan se att man kan lämna tips även om det är en liten grej, säger Hans Sjöberg som är polisbefäl på platsen.

Under förundersökningen har flera barn förhörts. Enligt barnpsykologen Elisabeth Cleve är det mycket viktigt att förhören görs så snart som möjligt, trots att barnen är i chock.

– Risken är att barn snappar upp vad andra säger. Det är självklart att det här är samtalsämnet och man pratar säkert bara om detta hela tiden. Men det kan vara svårt för dem att skilja på vad de har fått berättat för sig och vad de kanske har sett, säger hon.

Hittills har ingen person delgivits misstanke om det misstänkta mordet på 4-åringen.

John Granlund
Alexandra Svedberg
Karolina Lek