Läkare missade cancerdiagnos

Läkare på vårdcentralen i Markaryd och läkare på lasarettet i Ljungby anmäls nu till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

Enligt anmälaren Per Söderström i Markaryd så har läkarna under lång tid missat att han drabbats av cancer i skelettet och i prostatan, något som han anser påverkat hans chanser att klara sjukdomen.

Läkarna har dessutom under flera års tid nonchalerat ett öppet sår som aldrig ville läka och som visade sig bero på hudcancer. Det tog dem fem år att upptäcka det, skriver mannen i sin anmälan till HSAN.

I dag får Per Söderström den behandling han ska ha, men det har tagit honom både lång tid och mycket kraft för att få det.

På vårdcentralen i Markaryd avfärdades hans allt svårare ryggbesvär med att det bara var en vanlig sträckning och när han påpekade att han hade problem med prostatan, att han hade blod i både urin och sperma, ja då fick han till svar att det var något som var vanligt i hans ålder. Men hans problem visade sig alltså bero på cancer, både i prostatan och i skelettet.

Dessutom nonchalerade läkarna i Markaryd och Ljungby under flera års tid ett sår på höger axel som inte ville läka, enligt Per Söderström. I stället för att undersöka såret närmare rekomenderades han att badda det med sprit och sätta på plåster. Prover har nu visat att det handlade om hudcancer, något som han opererats akut för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".