Rottne

Oro efter attack mot 10-åring

1:28 min

Gårdagens händelse i Rottne då en 10-årig flicka blev angripen av en okänd man när hon var på väg hem från en kompis har väckt stor oro i samhället.

– Jag tycker att det är jättehemskt att det händer här på landsbygden, att det kommer så nära inpå en. Och det är mycket prat om vem det kan vara och så, säger tvåbarnsmamman Jennie Gulliksson.

Det var vid femtiden i går eftermiddag, när flickan var på väg hem från en kompis, som en okänd man kom fram till henne och tog tag om hennes händer.

Slet sig loss

Mannen sa att hon skulle följa med honom och att han skulle skada henne. Men flickan lyckades slita sig loss och springa hem. Polisen ryckte ut till Rottne, men kunde inte hitta mannen.

Annika Nilsson Kastebrink äger blomsteraffären i Rottne, och hon har fått många reaktioner på gårdagens händelse.

– Det diskuteras mycket på byn i dag. Man är orolig och man lämnar inte sina barn utan man följer dem överallt. Så man är riktigt oroliga nu.

Signalement

Den 10-åriga flickan har kunnat ge polisen ett signalement på mannen. Han ska vara i 30-årsåldern, 180 centimeter lång och så hade han en ljus hatt och en ljus väst på sig. Polisen har hållit ett flertal förhör och har också fått in en del tips, men än så länge finns ingen misstänkt.

– I nuläget har vi ingen misstänkt person i ärendet, säger Peter Kennfors vid Kronobergspolisen.

Vad händer nu?

– Vi fortsätter med vårt utredningsarbete, bearbetar tips som kommer in och håller förhör.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se