Ljungby

Misstänkt mordbrand på Bolmsö

1:00 min

Polisen vet fortfarande inte vem personen är som hittades död i en utbrunnen bil på Bolmsö utanför Ljungby vid tretiden i går eftermiddag. Och polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Det vi har konstaterat just nu är att vi anträffat en brinnande bil och att det fanns kvarlevor efter en människa i bilen, men vi har inte lyckats identifiera varken bilen eller den här personen ifråga, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Det var i går eftermiddag som ett vittne larmade räddningstjänsten. Vittnet hade under eftermiddagen noterat en personbil i området som körde fram och tillbaka. Strax före klockan tre såg vittnet bilen igen och då rök det ur den.

När polis och räddningstjänst kom till platsen så var bilen utbrunnen och man hittade en död person i bilen.

Vad tror ni kan ha hänt?

– Det blir bara spekulationer, det kan vara ett mord, men det kan också vara en olycka, men det får den fortsatt utredningen komma fram till.

Varför har ni inte kunnat identifiera den döda personen?

– Bilen är totalt utbrunnen så det finns inte så mycket kvar av bilen.

Vad har ni gjort hittills?

– Tekniker har varit på platsen, men på grund av mörker, väder och vind så avbröts det under gårdagskvällen och ska fortsätta under förmiddagen. Platsen är avspärrad och satt under bevakning tills teknikerna kommer tillbaks under förmiddagen, säger Jörgen Gustavsson.

Polisen hoppas att med hjälp av bilens chassi-nummer kunna ta reda på vem som är ägaren. Hittills görs inga kopplingar till några anmälningar om försvunna personer, inte heller till den pågående utredningen om barnamord i Ljungby.

Lena Gustavsson/TT
lena.gustavsson@sverigesradio.se