Ljungby

Helikopter och förstärkt polisstyrka

Under dagen kommer polisen i Ljungby att flyga med helikopter i området där en 4-årig pojke hittades död i söndags kväll. Detta gör man för att det behövs bättre fotografier över området i polisens arbete.

Sedan i går har polisinsatsen också blivit ännu större - nu deltar uppemot 40 poliser i jakten på barnamördaren i Ljungby. Fler förhör kommer att hållas och ett 30-tal tips ska bearbetas i dag. Riksmordkommissionen finns på plats och håller på att sätta sig in i utredningen. Samtidigt har en gärningsmannaprofilgrupp med bland annat polisutredare, kriminaltekniker, beteendevetare, rättsläkare, rättspsykiater och psykologer inlett sitt arbete.

– Nu får vi hjälp av riksmordkommissionen med att systematisera material, säger spaningsledaren Marcus Gustavsson.

Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef, vill fortfarande inte svara på om någon är delgiven misstanke om brott i utredningen. Han vill inte heller kommentera uppgifter om att huvudspåret skulle vara att ett barn är förövare.

Polisen planerar ingen presskonferens under dagen, eftersom det inte finns något nytt att förmedla, uppger Robert Loeffel.

Nyheter Kronoberg/TT